Blogger is back

Det kändes lite nervöst men också häftigt att inte bara bli Ragnar Söderberg Fellow in Medicine  – utan också Söderbergbloggare. Jag gillar skrivprocessen i mitt arbete och det blir ganska mycket av den varan som forskare, att skriva om livet som forskare såg jag som en möjlighet att reflektera kring litet och stort i forskarvärlden och i min forskarvardag.  

Och det gick rätt bra tills den stora skrivkrampen infann sig!

Det lilla kändes plötsligt så ointressant att skriva om, det personliga för personligt och det vetenskapliga för "nördigt". Som forskare blir våra produkter (forskningsresultat som leder till publikationer), vår produktivitet och vår potential som ledare inom fältet hela tiden granskad och graderad, jämförd och värderad. Jag började läsa mina utkast till blogginlägg med samma kritiska öga. Håller det måttet? Helt plötsligt blev min nya outlet ytterligare ett moment där det kändes viktigt att visa upp min allra bästa sida. Och med det så fastnade händerna på tangentbordet och punkten ”skriva blogg” i min arbetslista på Asana sköts hela tiden framåt i tiden.

Nu har jag tänkt om. Jag skjuter prestationsångest åt sidan och börjar om... Så här är nystarten på min blogg, du får följa med mig i min lilla och stora värld som forskare, genom mer eller mindre polerade inlägg.

På snart återseende!
Camilla

 

PS. Asana är den bästa ”task manager” som jag har testat hittills, och den är gratis! För den som vill testa programmet, så finns det här.