Ketchup till midsommarsillen

Äntligen börjar slitet i labbet att ge resultat, och det i alla projekt på en gång, lagom till den där semestern jag hoppats på. 

Vi har ett manuskript inskickat och två till skall skickas in innan vi får sola och bada. Dessutom måste vi fixa ett patent på en av upptäckterna. Så det blir ett par veckor framför datorn blandat med möten med jurister och affärsutvecklare innan man kan bättra på solbrännan.

En annan sak som skall hinnas med är att tillsammans med andra forskare från Lund arrangera en multidiciplinär internationell konferens under nuvarande vecka. Temat på konferensen är nya blodersättningsmedel för att behandla akut och kronisk brist på röda blodkroppar. Kemister, ingenjörer, läkare och molekylärbiologer från hela världen kommer att samlas och utbyta idéer. På konferensen får vi forskare sällskap av folk som är intresserade av blodersättningsprodukter som till exempel representanter från företag och diverse länders läkemedelsverk och försvarsmakter. Läs mer om konferensen här. 

...Får väl hoppas på bra väder i augusti när vi förhoppningsvis får andas ut en stund :)

 

Fotnot: Läs mer om det senaste gällande Johan Flygares forskning "Lovande försök med att göra röda blodkroppar av hudceller" här.