Ljusglimtar i höstmörkret

Den senaste månaden har inneburit en hel del ljusglimtar i höstmörkret. Exempelvis så samlades vi Ragnar Söderbergforskare i medicin i Stockholm för en god lunch med efterföljande fullspäckad eftermiddag, vilket var väldigt trevligt och lärorikt. Vi befinner ju oss alla i samma situation med expanderande grupper, mer ansvar och åtaganden, och jag tror att vi kan finna stöd och lära oss mycket av varandra samt förstås också från mer seniora forskare.

Sedan åkte min forskargrupp till Öland i ett par dagar där vi fågelskådade, gick igenom pågående forskningsprojekt, firade att Gustaf Christoffersson fått ett av Diabetesfondens jubileumsstipendier till unga och lovande forskare, samt tränade på teamwork i köket. Det blev ganska tydligt att vi är betydligt bättre på att diskutera forskning än att samsas vid spisen då många aspirerade på rollen som kökschef.

Bilder ovan: Öland 2013  

Efterföljande vecka var jag inbjuden till en konferens anordnad av Karolinska Institutets cancernätverk STARGET. Detta var ett väldigt bra möte med inbjudna forskare från många länder, och min doktorand Evelina Vågesjö fick med sig ytterligare ett posterpris hem, nu i form av en flaska. Så trots att det känns som att tiden rinner iväg och att jag inte hinner med allt jag skulle önska inser jag när jag tittar tillbaka att det nog är för att jag fyller den med så många olika spännande saker.

Foto: Mia Phillipson/Mia Phillipsons forskargrupp