Att välja medarbetare

Förra året ansökte jag om en projektbunden doktorandplats som blev beviljad, vilket betyder att fakulteten kommer att stå för 70 procent av kostnaden för doktoranden. Den finansieringen betyder ganska mycket, speciellt nu när alla doktorander får doktorandtjänst redan efter ett år. Det är ganska tufft att få dessa projektbundna doktorandplatser, speciellt för oss relativt unga forskare, då endast ett fåtal beviljas varje år men nu var det min tur och annonsen för att hitta min nya doktorand sattes ut i sent i höstas.

Jag tog emot 55 ansökningar och det tog sin tid att gå igenom allihop. Det var en lite overklig känsla att sitta där med alla dessa ansökningar som innehöll så mycket förhoppningar och forskardrömmar och veta att man troligtvis kommer att göra 54 människor besvikna. Riktigt så dramatiskt är det kanske inte då flera söker mer än en doktorandtjänst, men ändå...

Jag fann sju stycken som jag fastnade för på ett eller annat sätt; bra utbildning, relevanta förkunskaper, trevligt skrivna personliga brev – och tog in dessa för intervju. Alla sju som var på intervju var duktiga och trevliga och hade säkerligen klarat en doktorandutbildning galant, men det var två personer som hade det lilla extra och de fick komma åter på en andra intervju och nu har jag till slut valt en av dom. Det sista valet var det svåraste men till slut måste man göra ett val och stå fast vid det. Det ska bli spännande att åter igen få vara med och följa en ung människas väg mot att bli en forskare och veta att man har möjlighet att inspirera och påverka dennes sätt att se på forskning. Jag hoppas att det här blir början på en rolig, givande och spännande forskningsresa!